لایو تیم تخصصی مددکاری اجتماعی

ساختار خانواده معتاد پرور در دوره معاصر

لایو اینستاگرامی مددکاری اجتماعی
در انجمن ازدواج و خانواده کشور

موضوع:
ساختار خانواده معتاد پرور در دوره معاصر

زمان:
یکشنبه
۱۴۰۰/۱۱/۰۳
ساعت ۲۱

لایو اینستاگرامی مددکاری اجتماعی

با حضور دکتر سلمان قادری
مددکار اجتماعی و جامعه شناس
عضو تیم تخصصی مددکاری اجتماعی انجمن ازدواج و خانواده

با اجرای مریم عابدینی
مددکار اجتماعی، عضو تیم تخصصی مددکاری اجتماعی انجمن ازدواج و خانواده (میزبان برنامه لایو_کافه رسانه مددکاری)

در کافه رسانه مددکاری

www.instagram.com/cafemadadkari/

 

اطلاعات درباره تاثیر اعتیاد بر خانواده­ های نیوزیلندی خیلی کم است. درک خوب از ماهیت و گستردگی مشکلات خانواده برای کمک به خانواده ­ها ضروری است تا تاب­ آورتر شوند و عواقب آن را به حداقل برسانند. هدف این پژوهش بررسی تجارب خانواده­ های نیوزیلندی که با اعتیاد زندگی می­کنند، شناسایی تاثیرات بر اعضای غیرمعتاد خانواده، استراتژی های مقابله­ ای آنها و موانع کمک طلبی است.

تاب آوری و اعتیاد

روش­ها: پیشینه و مصاحبه های ذینفعان اصلی از توسعه یک برنامه مصاحبه برای ۲۹ اعضای خانواده شرکت کننده خبر داد که از طریق خدمات بهداشتی و اجتماعی گردآوری شدند. مصاحبه­ ها برای تجزیه و تحلیل مضامین اصلی و عناصر مهمی که زیر بنای آن را تشکیل می­دهد، ضبط گردید. ذینفعان اصلی و افراد مطلع غیر رسمی برای بحث در مورد یافته­ ها و تفسیر آنها مجدداً مورد مشورت قرار گرفتند.

یافته­ ها: اعتیاد اثرات گسترده ­ای بر خانواده ­های نیوزیلندی داشته است. استراتژیهای مقابله ­ای که توسط شرکت کنندگان در این پروژه توصیف شده­ اند، فاقد دلالتهای ضمنی مثبت تاب­ آوری، برای مثال سازگاری مثبت در شرایط خیلی سخت بودند.

نتایج: اثرات خانوادگی اعتیاد پیچیده هستند و مشکلات خانوادگی مشابهی بدون توجه به نوع مواد(های) درگیر رخ می­دهند. این پژوهش اکتشافی کوچک نشان می­دهد که پیامدها برا ی خانواده­ های نیوزیلندی مستلزم تحقیقات بیشتری است. پژوهشهای آتی نیز باید برای مشخص کردن تاثیر اعتیاد رفتاری بر خانواده­ ها، اعتیاد در گروههای قومی خاص و پیامدهای یافته­ ها در اجرای بالینی،  در سایر خدمات بهداشتی و اجتماعی و برای سلامت همگانی و سیاست اجتماعی انجام شود.

کلمات کلیدی: پژوهش کیفی، تاب آوری و اعتیاد، تاب­ آوری خانواده

متن کامل این مطلب را (PDF) از اینجا دانلود نمایید.

کوتاه پیرامون تاب آوری حین بهبودی از اعتیاد

تاب آوری حین بهبودی از اعتیاد: در حقیقت، هر مرحله از بهبودی، چالش های خود را دارد. اگر توقع داشته باشید که همه چیز به سرعت خوب پیش برود، دلسرد خواهید شد

انتظار چالش ها

تاب آوری حین بهبودی از اعتیاد: شاید متناقض به نظر برسد اما اولین روش برای بهبودی در تاب آوری این است که انتظار چالش های متعددی را در این مسیر داشته باشید. بسیاری از مردم گمان می کنند که وقتی وارد روند بهبودی از بیماری یا اعتیاد می شوند، همه چیز درست خواهد شد. در حقیقت، هر مرحله از بهبودی، چالش های خود را دارد. اگر توقع داشته باشید که همه چیز به سرعت خوب پیش برود، دلسرد خواهید شد. در عوض اگر خود را با این روش پرورش داده باشید وقتی در این مسیر ناگزیر با چالش هایی مواجه شوید، چون از قبل انتظار داشته اید، نه تنها این مسئله را عادی می پندارید بلکه از قبل برای رویایی با این چالش ها برنامه ریزی هم خواهید نمود.

ایجاد گروه

حمایت اجتماعی یکی از مهمترین بخش های بهبودی پس از اعتیاد است. این کار به شما کمک خواهد کرد تا پیوند مناسب با دیگران را داشته و احساس کنید که روی شما حساب باز می کنند، و شما را در برابر چالش های آتی، تاب آور تر می سازد. شبکه ای که ساخته اید، می تواند منبعی از حمایت معنوی و عملی و راهنمایی خوب از طرف افرادی باشد که در جایگاه شما قرار داشته اند. باید به خاطر داشت که هیچ فردی به تنهایی موفق نخواهد شد. اگر تنها یک شخص باشد که فرد بتواند به آن اعتماد کند – نزدیکترین دوست یا درمانگرش- به طرز قابل توجهی فشار او را سبک خواهد کرد.

از بین بردن نگاه صفر و صدی

مراقبت از خود در برابر چنین نگاهی یکی از اصلی ترین روش ها برای تنظیم و تعدیل احساسات شخص می باشد چون شناسایی و به چالش کشیدن اشتباهات شناختی، نقش اصلی را در درمان رفتار شناختی و جدلی ایفا می کند. یک انحراف شناختی معمول برای نابودی تاب آوری نگاه صفر و صدی – همه یا هیچ- است. بدین صورت که اگر کاری کاملا موفقیت آمیز نباشد پس صد در صد شکست محسوب می شود!

تایید ارزش ها

احساس پیوند با ارزش های خود اغلب عاملی کلیدی جهت مقاومت در برابر عقب نشینی هاست. این، نوعی خود تاییدی است وتحقیقات نشان داده است که شخص بهتر از عهده بازخوردهای منفی بر می آید و تصمیم های مفیدتری خواهد گرفت. این روش با چند دقیقه گذاشتن وقت برای نوشتن ارزش های اصلی و اهمیت آن ها انجام می پذیرد.

مراقبت از خود

شخص در صورت داشتن سلامت و استراحت کافی راحت تر از عهده چالش ها بر می آید. به همین دلیل است که خود مراقبتی در ایجاد و ارتقاء تاب آوری مهم تلقی می شود. مبحث خواب اهمیت دارد چون کم خوابی یا بی خوابی مزمن ، باعث فرسایش تاب آوری شما در دو حوزه می گردد؛ بخش هایی از مغز که مسئول شناسایی تهدیدات هستند دچار بیش فعالی شده و بخش های مرتبط با تنظیم و تعدیل احساسات، تمرکز و حل مسئله که کم کار می شوند.

زندگی در زمان حال

زمان مواجهه با موقعیت های سخت، حیاتی است که در زمان حال قرار بگیرید. مشخصا افراد دو نوع واکنش غیر مفید نسبت به بحران ها دارند: یا سعی می کنند آن را نادیده انگاشته و وانمود نمایند که اتفاقی نیفتاده است و یا تصور می کنند که این بحران، تمامی پیامدهای وحشتناک را در زندگی آن ها خواهد داشت. در حالی که شما فقط می توانید در زمان حال عمل نموده و توجه کنید که چه پیش خواهد آمد. درنتیجه، کار امروز را همین امروز انجام داده و کار فردا را به فردا بسپارید.

تغییر دیدگاه

به جای تمرکز بر نحوه تاثیر منفی چالش ها بر زندگی خود، سعی کنید که بدان ها به دیده فرصت هایی برای یادگیری، رشد و پیشرفت بنگرید. وقتی دچار مشکل می شوید فرصت مناسبی جهت یادگیری از اشتباهات است تا برای دفعات بعدی بهتر عمل کرده و از تکرار دوباره اشتباه جلوگیری به عمل آورده و حرکت رو به جلوی خود را دنبال کنید.

مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران
دکمه بازگشت به بالا